Menu

Is het duidelijk wie in jouw organisatie gaan over het informatiebeheer? Iedereen verwerkt en slaat tegenwoordig informatie op. Misschien zeg je: “Iedereen doet aan informatiebeheer”. Dat vinden wij ook. Maar hoe is dat dan geregeld? Vaak is belangrijke informatie versnipperd in een veelheid aan applicaties opgeslagen. Dat dit voor geen enkele bedrijfsvoering efficiënt is, snappen we allemaal. Maar er speelt meer. Want is er iemand die bijvoorbeeld rekening houdt met eisen aan informatiebeheer vanuit wet- en regelgeving? Is de organisatie compliant en zijn risico’s gedekt? En heel belangrijk: kunnen medewerkers op een prettige manier digitaal werken?

Verschillende rollen binnen het informatiebeheer

Als iedereen over informatiebeheer gaat, hoe zorg je er dan voor dat iedereen zijn rol vervult? Je kunt vier rollen onderscheiden waarmee je een belangrijke basis legt voor betrouwbare en efficiënte werkprocessen. Zo kunnen medewerkers zonder gedoe digitaal samenwerken.

Goed inregelen 

Goed ingeregeld informatiebeheer is belangrijk, maar nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Hoe zijn de eerder genoemde rollen in jouw organisatie belegd? Wat is eigenlijk de status van informatiebeheer in je organisatie?

Onze gouden tip:
Begin eerst maar eens bij het beleid voor informatiebeheer. Daar zit het meeste werk:

Dan kan je van daaruit van boven naar beneden verder met de invulling van de rollen. Succes!

Door: Pearl Hagen en Elizabeth Kock, professionals bij Doxis Informatiemanagers


Meer weten?

Doxis heeft met haar i-Beez methode een standaard aanpak ontwikkeld voor niet-standaard issues ten aanzien van informatiebeheer. Met haar methode borgt zij dat de rollen voor informatiebeheer goed toegerust worden. Het resultaat hiervan is dat de organisatie prettig en correct digitaal werkt.

Ben je benieuwd naar de aanpak van i-Beez? Bekijk dan de animatie over de i-Beez methode of lees meer over onze diensten op het gebied van digitaal werken en informatiebeheer.


Neem voor meer informatie over i-Beez contact op met:

Pearl Hagen i-Beez professional

 

Pearl Hagen

pearl.hagen@doxis.nl

06-203 279 57

Share to linkedinShare to twitterShare to facebook